Älggryta

Släpp in hösten och
låt svampar, enbär fylla 
doften i köket! Till denna 
mustiga gryta serverar vi 
en äkta AMARONE! 
Jovisst för 159:- får man 
njuta detta underbara vin.

4 - 6 portioner: 
Tillagningstid: 60 min

Ingredienser:
  • 1 Kg benfritt älgkött
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1,5 krm krm svartpeppar, malen
  • 15 enbär, stötta
  • 1 lagerblad
  • 1 krm torkad oregano

 

 

Gör så här:

  • Skär älgköttet i grytbitar. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor.
  • Bryn älgköttet i matfett i en gjutjärnsgryta. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock ca 1½ timme tills köttet är mört.
  • Tillsätt matlagningsgrädde blandat med mjöl och mesost. Låt grytan koka upp under omrörning och småkoka 3 minuter.
  • Rensa kantarellerna och fräs dem i matfett tills de är gyllenbruna. Blanda ner dem i grytan och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.

E-kontakt      Telefon 0706 24 63 95      Startsida

CASTEL FORTE AMARONE della Valpolicella 2006

Art. 72148 PRIS 159 kr Beställ direkt på:
www.sverigesbilligasteamarone.se

 

Ett härligt Amarone-vin med
en mörk intensiv färg med in-
slag av violett. Doft av mogen
frukt som körsbär, torkade
plommon, svarta vinbär och
blåbär. Vinet är välbalanse-
rat och smakrikt med mycket
frukt, kryddighet och lång
eftersmak. Passar utmärkt
till olika typer av köttanrätt-
ningar som t ex vilt, lamm
eller nöt. Vinet är också
gott till de flesta ostar.