Älggryta
Släpp in hösten och låt svampar, enbär fylla doften i köket! Till denna mustiga gryta serverar vi en äkta AMARONE! Jovisst för 159:- får man njuta detta underbara vin. 4 - 6 portioner: Tillagningstid: 60 min Ingredienser:
- 1 Kg benfritt älgkött
- 1 morot
- 50 g rotselleri
- 1 gul lök
- 3 msk Milda flytande margarin
- 1 tsk salt
- 1,5 krm krm svartpeppar, malen
- 15 enbär, stötta
- 1 lagerblad
- 1 krm torkad oregano
Gör så här:
- Skär älgköttet i grytbitar. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor.
- Bryn älgköttet i matfett i en gjutjärnsgryta. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock ca 1½ timme tills köttet är mört.
- Tillsätt matlagningsgrädde blandat med mjöl och mesost. Låt grytan koka upp under omrörning och småkoka 3 minuter.
- Rensa kantarellerna och fräs dem i matfett tills de är gyllenbruna. Blanda ner dem i grytan och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
E-kontakt Telefon 0706 24 63 95 Startsida
CASTEL FORTE AMARONE della Valpolicella 2006
Art. 72148 PRIS 159 kr Beställ direkt på:
www.sverigesbilligasteamarone.se
Ett härligt Amarone-vin med en mörk intensiv färg med in- slag av violett. Doft av mogen frukt som körsbär, torkade plommon, svarta vinbär och blåbär. Vinet är välbalanse- rat och smakrikt med mycket frukt, kryddighet och lång eftersmak. Passar utmärkt till olika typer av köttanrätt- ningar som t ex vilt, lamm eller nöt. Vinet är också gott till de flesta ostar.